Selecteer een pagina

Waarom kiezen voor Managed WordPress Hosting?

Wat is Managed WordPress Hosting?

Managed WordPress Hosting is anders dan de ‘normale’ WordPress Hosting. Bij Managed WordPress Hosting regelt de hosting provider alle technische aspecten van het runnen van een website. Denk hierbij aan het updaten, beveiligen en optimaliseren van de snelheid van je website. Bij ‘normale’ WordPress Hosting zou je dit allemaal zelf moeten regelen. Dit is dan ook de reden waarom er een duurder prijskaartje zit aan Managed WordPress Hosting in vergelijking tot de algemene hosting. Om te kunnen beslissen of dat prijskaartje overeenkomt met wat u ervoor terugkrijgt, zullen we kijken naar de verschillen en voordelen van Managed WordPress Hosting!

Voordelen van Managed WordPress Hosting:

Managed WordPress Hosting bedrijven onderscheiden zich in het algemeen op vier vlakken van algemene hosting: Snelheid, Gemak, Veiligheid & Service. Een Managed WordPress Hosting provider regelt dat uw website altijd up-to date, snel en veilig zonder dat u er tijd in hoeft te investeren. Zo kunt u zich volledig bezig houden met ondernemen en hoeft u zich geen zorgen te maken over wat er op de achtergrond van uw website gebeurt!

Snelheid

Managed WordPress hosters doen er alles aan om uw website zo snel mogelijk te maken. Een ‘normale’ hosting provider beschikt over minder resources en geheugen waardoor websites langzamer werken. Dit wil je uiteraard niet, want dit leidt tot een slechtere conversie en een lagere ranking in Google. Daarnaast is de server van de hosting geoptimaliseerd voor WordPress websites en dit zorgt voor een snellere laadtijd. Ook met een groot aantal bezoekers zal je website snel blijven werken. Wanneer u uw hosting afneemt bij een normale hosting provider, kan een groot bezoekersaantal de laadtijd van uw website vertragen.

Gemak

Het onderhouden van een website is erg tijdrovend. Veel Managed WordPress hosters maken het u een stuk makkelijker door een of meerdere van de volgende zaken aan te bieden: automatische updates, snapshot backups, staging omgeving of git integratie. Daarnaast is er vaak zelf minder werk nodig met het instellen van plugins om de site sneller of veiliger te maken, omdat de hoster dit op serverniveau al goed heeft ingeregeld. Bij bijna alle Managed WordPress Hosters is er een verhuisservice die je site gratis voor je verhuist.

Veiligheid

Het up-to-date houden van je core, plugins en thema zijn voor de veiligheid van uw WordPress misschien wel de belangrijkste zaken. Zoals al was vermeld, kunt u dat met een Managed WordPress Hosting allemaal automatisch laten regelen. Zo hoeft u zich over de veiligheid van uw website ook geen zorgen meer te maken. Daarnaast bieden Managed WordPress hosters vaak dagelijkse scans op malware en het gratis opruimen van infecties en backdoors aan. Bovendien hebben ze vaak specifieke beveiliging voor brute-force login pogingen. Uiteraard is dit alles naast de standaard zaken zoals een firewall. Wanneer uw site dan toch gehackt is, zal een Managed WordPress hoster alle support bieden en het voor u oplossen. Bij een ‘normale’ hosting provider hoeft u in deze situatie geen support te verwachten…

Service van Managed WordPress Hosting

Omdat Managed WordPress hosters alleen WordPress sites hosten, kunnen ze u vaak inhoudelijk beter helpen als er iets stuk is gegaan in uw site. De hosters begrijpen namelijk de ins en outs van uw website en hebben enorm veel kennis. Zo weten ze dan ook vaak welke plugins of thema’s een slechte invloed zullen hebben op de performance of juist een hele voordelige werking zullen hebben voor uw website.

Testomgeving met één klik!

Naast de vier onderdelen waar Managed WordPress Hosting zich positief onderscheidt van ‘normale’ WordPress Hosting, zijn er nog andere voordelen die deze hosting met zich meebrengt…

Nieuwe wijzigingen, plug-ins, PHP-versies en updates wilt u natuurlijk altijd testen voordat u ze daadwerkelijk doorvoert in uw website. Anders loopt u het risico dat uw website kapot gaat en dat wilt u natuurlijk niet!  Bij de meeste ‘normale’ hostingproviders is het testen van een website enorm complex en tijdrovend. U moet dan eerst uw website kopiëren naar een lokale bestemming, vervolgens test u deze dan en uiteindelijk moet u bedenken hoe u deze wijzigingen terug migreert. Veel Managed WordPress Hostingproviders hebben testomgevingen die u met één klik op kan zetten. Zo wordt het testen van uw website zo simpel mogelijk gemaakt!

De testomgeving werkt als volgt:

Met slechts één klik kunt u uw website klonen, waardoor u deze kunt testen of ontwikkelen in deze testomgeving. De testsite is dan bereikbaar via een test-URL en u kunt het ook bereiken via de typische methoden als FTP, SSH, phpMyAdmin, enzovoort. Het is bovendien onwijs eenvoudig om vervolgens de gewijzigde website naar de livesite te pushen.

Managed back-ups

Het is al een keer eerder genoemd, maar een ander groot voordeel van Managed WordPress Hosting, is dat deze provider altijd verschillende en gratis mogelijkheden voor back-ups aanbiedt. Daar wil ik graag wat dieper op ingaan.

U wilt natuurlijk niet opeens al uw data verliezen, dus een automatische back-up is bijvoorbeeld bijna essentieel. Bij een ‘normale’ WordPress Hosting dient u dit zelf te regelen en dat brengt veel tijd en extra kosten met zich mee. U zou dan zelf moeten rommelen met back-up-plug-ins, cPanel, FTP of phpMyAdmin. Bij Managed WordPress Hosting wordt ook dit voor u geregeld en hoeft u zich daarover wederom geen zorgen te maken!